.

.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

                                                                                      Αθήνα, 6 Μαΐου 2019

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, βρίσκεται από τις 2 Μαϊου σε απεργία πείνας διεκδικώντας να του χορηγηθεί η 7η τακτική άδεια που δικαιούται. Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου, μολονότι ήταν ένας από εκείνους που είχαν εγκρίνει μία από τις προηγούμενες άδειες (6 τον αριθμό),  έπιασε το κόκκινο νήμα της καταστολής για να προβάλει βέτο και να την απορρίψει.


Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι μηχανισμοί ιδεολογικής καταστολής του κράτους, ζητούν δήλωση μετανοίας από τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, αναγκάζοντάς τον με κυνικό και εκδικητικό τρόπο στο «παιχνίδι θανάτου» -το μόνο αλλά και ύστατο μέσο πάλης κάθε κρατουμένου-  θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια του τη ζωή, για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά του –και δικαίωμα όλων των κρατουμένων- στην άδεια.   

Ούτε είναι η πρώτη φορά που κατοχυρωμένα δικαιώματα παραβιάζονται  στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, «συμμαχιών» και άνωθεν εντολών. Είναι όμως επιεικώς απαράδεκτο στο βωμό της ψηφοθηρίας να τίθενται σε καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων οι πολιτικοί κρατούμενοι.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων υποστηρίζει το θεσμό των αδειών για όλους τους κρατούμενους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς φαλκίδευση του νόμου, χωρίς  δηλώσεις μετανοίας. Oι τακτικές άδειες είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κρατουμένων, και επίσης ζωτικής σημασίας τόσο για τους ίδιους όσο  και  για τις οικογένειές τους,  γιατί εκτός από μια ανάσα ελευθερίας, συμβάλλουν σε  μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Τασσόμαστε στο πλευρό του Δημήτρη Κουφοντίνα και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που ξεκίνησε.

Ζητάμε  να του δοθεί άμεσα άδεια και  να εγκριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά του, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς.

Απαιτούμε να καταργηθεί επιτέλους το εισαγγελικό βέτο.

 Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των κρατουμένων που οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές καταπατούν κατά κόρον,  όπως και η κυβέρνηση θα φέρουν ακέραιη την πολιτική ευθύνη αν θρηνήσουμε έναν ακόμη νεκρό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάσος Κωνσταντινίδης: Κύριε Βασιλόπουλε, οφείλετε να δώσετε άμεσα και δημοσίως εξηγήσεις στην πόλη.

. Ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Κωνσταντινίδης, δικηγόρος στο επάγγελμα, διαβάζοντας τις καταγγελίες των Μιχάλη Λάλου - Αναγνώστου και ...